Boxen första steget mot säkerhetsdörrar

Vi kommer snart att beställa en fastighetsbox som placeras i entrén. När boxen är monterad och godkänd kan vi börja byta ut lägenhetsdörrarna.

Våra nya säkerhetsdörrar kommer inte att ha några brevlådor. Det är bra eftersom det stånger ute tjuvar, bränder, ljud och kalldrag. Men det innebär också att vi måste sätta upp en postbox i entrén.

Boxen har en leveranstid på 8 - 10 veckor och vi beställer den senast nästa vecka, alltså första veckan i augusti. Det betyder att boxen kan levereras först under oktober månad. När boxen är på plats ska den godkännas av Post Nord vilket beräknas ta ytterligare en vecka.

Innan vi fått boxen i bruk kan vi inte byta ut dörrarna. Därför pekar det mesta på att dörrbytet kommer att ske i slutet av oktober eller början av november.

Vi har beslutat oss för att följa det program som arkitekten tog fram inför ommålningen av de allmänna utrymmena och renoveringen av hissen. Boxens luckor kommar att bli bruna, ungefär samma nyans som dörrar och radiatorer i entrén är målande i. Ramverket och låsen på luckorna blir i mässingsfärg.

Lådorna blir liggande vilket innebär att boxen tar större plats på bredden men bara får ett djup på 12 centimeter. En box med liggande lådor skulle få ett djup på 35 centimeter. Vår förhoppning är att det ska bli mindre troligt att sophämtarna kör på boxen när den inte sticker ut så mycket.

Säkerhetsdörrarna blir bruna i laminat och metalldelarna i mässing. För den som vill går det att få en annan färg på insidan av dörren, till exempel vit, för ett tillägg på 400 kronor.

Vi kommer att sätta upp tidningshållare som även har plats för namnskyltar vid varje lägenhet. Det går alltså att få morgontidningen till dörren även efter dörrbytet.

När dörrarna är på plats är det bra om ni kontaktar ert försäkringsbolag.. De flesta bolag ger rabatt på hemförsäkringen när det finns säkerhetsdörr men villkoren varierar mellan bolagen.

Ni kommer snart att få beställningsblanketter och avtal i brevlådan. Båda ska skrivas på och läggas i Maria Crofts brevlåda. Med blanketterna kommer den information ni behöver för att fylla i dem.