Fastighetsboxen på gång och dags att beställa dörrar

Styrelsen har beställt fastighetsboxen så nu är det dags för medlemmarna att beställa sina dörrar. Det är bra om  ni gör det så snart som möjligt.

Fastighetsboxen för vår post beställdes måndagen den 1 augusti och leveranstiden är 8 - 10 veckor. Det betyder att den troligen levereras i slutet av september. Sedan tar det någon vecka innan den blivit godkänd och brevbäraren kan börja använda den.

Tidigare i veckan fick ni beställningsblanketter och avtal för dörrarna. Några har redan fyllt i dem och lagt dem i Maria Crofts brevlåda. Det är bra om ni andra kan göra det så snart som möjligt.

Även om vi i nuläget inte vet exakt hur lång leveranstiden är på dörrarna är det bra att ha allt klart så vi snabbt kan beställa dem när det är dag. Det är svårt att tro att dörrarna tar lika lång tid att tillverka som postboxen men man kan aldrig veta.

Har ni inte kvar blanketterna eller om de skulle försvinna kan ni mejla och be om nya. Det är bara att klicka på "kontakt" här på hemsidan och skriva att ni vill ha  nya blanketter.

Här är lite fakta kring boxen och dörrarna:

Boxen består av tre delar, har stående fack, är 12 cm djup, ungefär 1 meter hög och drygt 3 meter bred. Den kommer att placeras på väggen mittemot soprumsdörren på entréplanet. Boxen får luckor i samma bruna färg som vi har på dörrarna i fastigheten, ramverkat och låsen blir i mässingsfärg.

Säkerhetsörrarna har beläggning av laminat som är mycket tåligt. Vi strävar efter att få samma nyans som på de  övriga dörrarna i fastigheten. Handtaget och andra metalldetaljer är i mässingsfärg. Det går inte att få dörrkarmar med olika färg på insidan och utsidan så de blir vita på båda sidor. Vi kommer troligen att måla karmarna bruna på utsidan så småningom.

Det finns ingen brevlåda i dörrarna men kikhål och ringklocka ingår som standard. Det går att beställa elektronisk dörrkik och en dörrspärr, som låser dörren i lite öppet läge, som tillval. Det går dessuom att få dörrens insida i en annan färg än brun, till exempel vit.

Dörrarna delbetalas på 48 månader och avbetalningen följer lägenheten. Om lägenheten säljs måste köparen ta över avtalet om delbetalning.

Vi kommer med en påminnelse i god tid till dem som inte beställt sin dörr när slutdatumet börjar närma sig.