Gården är redo för sommaren

Det var väldigt bra uppslutning på städdagen som till största delen ägnades åt att få gården sommarfin. Tack alla som hjälpte till!

Lördagen den 21 maj samlades många av oss som bor här i huset på gården för att snygga upp inför sommarsäsongen. Det var en hel del som behövde göras och nu är gården sommarfin.

Möblerna är rengjorda och oljade och väntar bara på att vi ska slå oss ner för en fika. Parasollen är på plats och skyddar både mot sol och regn.

En annan stor förbättring är att plattorna på gården befriats från de gröna alger som har en tendens att täcka dem under vintern och våren. Nu hoppas vi få algfritt under resten av säsongen.

Våra murgrönor ,som tålt det mesta under alla år, gav plötsligt upp i våras. Eftersom det inte gick att rädda dem är de nu bortrensade ur blomlådorna.

Men vi kan glädjas åt att vår rhododendron tycks stortrivas och blommar rikligt för första gången. De funkia, även kallade hosta, som vi planerat trivs också väldigt bra. Det verkar vara de växter vi ska satsa på för framtiden.

Det var roligt att det var så bra uppslutning på städdagen men det kan vara på sin plats att påpeka att städdagen, trots namnet,  inte tar hela dagen i anspråk. Vi brukar jobba i ett par tre timmar och det går bra att medverka en kortare stund. Något att lägga på minnet till nästa gång det är dags.