Nu har vi beställt spolning av rören

Det var fem år sen sist och nu är det dags igen. Företaget som utför spolningen måste få tillträde till lägenheterna och alla kommer att aviseras i god tid.

Vårt rörsystem är inte optimalt konstruerat och det gör att vi måste se till att sköta underhållet ordentligt. Det bästa sättet att göra det är att spola rören med jämna mellanrum.

Samtliga stammar spolas men även rören från lägenheterna och ut i stammarna. Det innebär att Solna Högtrycksspolning, som fått uppdraget, måste komma in i varje lägenhet för att spola från kök och badrum ut i stammarna.

Att firman måste ha tillgång till lägenheterna kan vara problemetiskt i vissa fall. Det är inte allla som är hemma på dagarna. Men vi löste det förra gången så det ska säkert gå bra nu också. Självklart är det viktigt att spolningen blir av eftersom den gör att vi kan undvika framtida stopp.

Alla boende kommer att få veta i god tid när det är dags. Vår förhoppning är att det ska kunna ske före sommarsemestern men mer exakt tidpunkt är inte bestämd ännu.