Nyhetsbrev från Styrelsen

Detta är ett nyhetsbrev från Styrelsen och det innehåller något av det som vi har tagit upp under styrelsemöten samt information om det som vi planerar härnäst.

Underhållsarbete som har genomförts under hösten och vintern:

  • Gatuplattorna utanför vår port på Hökens gata har lagts om för att vattenavrinningen från stuprören ska rinna ut på gatan och inte på trottoaren som tidigare vintrar har erfarit.
  • Besiktning av hyreslägenheterna har påbörjats för rutinkoll av nuvarande skick och huruvida några åtgärder behöver fixas.
  • Utvärdering av om en eventuell fönsterrenovering pågår och vi tar in referensofferter.

Underhållsarbete som planeras för våren och 2022:

  • Hissen kommer att fräschas upp och arbetet av detta kommer att påbörjas under denna vecka 9. Istället för nuvarande väggar av mässingsimitation som lätt repas kommer en vinyl att sättas upp. Spegeln kommer att vara kvar i hissen, däremot kommer mest troligtvis även golvet att bytas ut och metallen runt knapparna. Vi hoppas också på att återställa och säkerställa att takhimmeln ska lysa. Ambitionen med renoveringen är att fräscha upp utvalda delar och samtidigt behålla detaljer som genomsyrar övrig inredning i allmänna utrymmen.
  • Byte av fjärrvärmecentral är beställd och kommer att genomföras under våren.

Deklarera 2022:

Som ni säkert observerat så har ni inte fått någon kontrolluppgift från föreningen avseende förmånsvärde på samma sätt som tidigare år. Detta beror på att vi för 2021 för första gången deklarerar som en äkta bostadsrättsförening och därmed uppstår ingen ”förmån” av att vi bor i våra respektive lägenheter.

Vänlig påminnelse nu när vi har ett väl fungerade soprum att titta en extra gång vilket kärl soporna ska sorteras i och att alltid vika ihop kartongerna. Vi betalar för volym.

Hälsningar,

Styrelsen i BRF Hökensgata 1