Rörarbeten i källaren i höst

Vi måste göra två större rörarbeten i fastigheten. En del av arbetet sker nattetid och då får vi inte spola i kranarna eller toaletterna.

Som många av er vet är rören en svag punkt i vår fastighet. Vi har bytt ut flera rör sedan vi köpte fastigheten 2010 och nu är det alltså dags igen.

När rören spolades i somras upptäcktes det att ett avloppsrör i källaren är så dåligt att vi måste göra något åt det. Arbetet är tänkt att komma igång efter semestrarna.

Solna Högtrycksspolning säger att om vi inte byter det dåliga röret snart kan vi få en väldigt otrevlig översvämning i källaren. Vi ska därför ta in en firma som gör det som behöver göras för att få röret att fungera som det ska. Arbetet kommer att ske så snart det är möjligt.

I slutet av juli upptäcktes en spricka i ett av avloppsrören som går genom Matrebellens lokal. Röret tätades temporärt men ska bytas under någon av de första veckorna i augusti.

När det sker arbete med avloppsrören kan vi tidvis varken spola i kranarna eller i toaletterna. Om vi gjorde det skulle avloppsvattnet spolas ut över römokarna som gör jobbet. Därför brukar den delen av arbetet utföras på nätterna.

De som bott här i några år kommer säkert ihåg att vi haft en sådan situation under ett par nätter tidigare. Det gick bra den gången och det gör det säkert den här gången också.

Alla boende kommer att få information i god tid om vilka nätter arbetena ska ske och vilka klockslag som gäller.