Säker post med digital brevlåda

Med en digital brevlåda har du tillgång till din post var du än är. Det innebär också att du snabbt och enkelt ser alla förändringar som sker.

Det finns många fördelar med att ha en digital brevlåda jämfört med att posten delas ut i pappersform. Inte minst i semestertider när många är bortresta.

Du kan läsa posten i din mobil, surfplatta eller i din dator. Posten är alltså tillgånglig var du än är.

Du kan aldrig slarva bort dina brev. De ligger kvar i den digitala brevlådan tills du tar bort dem.

Det är miljövänligt eftersom inga papper skickas ut och det blir ingen kostnad för porto.

Obehöriga kan inte komma åt din post eftersom du loggar in med Bank-ID. Det gör brevlådan mycket säkrare än ett vanligt mejlkonto. Viktiga brev som personbevis, kredituppplysningar och liknande kommer till exempel till den digitala brevlådan.

Staten har en egen brevlåda som heter Min myndighetspost. Till den går det bara att få post från myndigheter. Vill du ha post även från företag finns det två alternativ, Kivra och Digimail. Styrelsen rekommenderar Kivra eftersom Deloitte anslutit sig dit vilket gör att vi kan få hyres- och avgiftsavierna till deras brevlåda.

Här kan du läsa mer om digitala brevlådor.

Digitala brevlådor är vanliga i andra länder men har inte tagit någon riktig fart i Sverige. Här är det Skatteverket som administrerar de digitala brevlådorna och de kommer snart att inleda en offensiv för att få fler att ansluta sig. Ett led i det är att de som har en digital brevlåda kommer att kunna få sin överskjutande skatt utbetald redan i april nästa år medan övriga får vänta till början av juni.