Snart får vi våra nya dörrar

Nu börjar monteringen av våra nya säkerhetsdörrar. I samband med det sätts det också upp tidningshållare med namnskyltar utanför varje lägenhet.

Det har tagit nästan ett halvår från start till mål men nu ska snart våra nya säkerhetsdörrar vara på plats. Monteringen börjar högst upp i huset och sedan arbetar sig montörerna nedåt. Vi får då också tidningshållare utanför varje lägenhet.

Vi får inga brevlådor i de nya dörrarna och det innebär att det inte kommer att finnas namnskyltar på själva dörrarna. I stället ska Driftab sätta upp namnskytar på tidningshållarna där det finns plats för dem.

Ni ska ha fått papper i brevlådan med tidsplanen där ni kan se när just er dörr ska bytas. Där finns också uppgifter om när Urban Öhrman på Nacka Dörrar finns i huset och kan svara på frågor samt telefonnummer om ni vill ringa honom.

Har ni inte möjlighet att vara hemma när dörrbytet sker kan ni lämna era nycklar till Urban Öhrman och få de nya som ni ska använda när ni vill komma in efter dörrbytet. Alla får 5 nycklar var och ni kan själva kopiera fler nycklar hos en låssmed om ni vill.

Om ni har saker kring dörröppningen, som dörrmattor och annat, är det bra om ni tar bort dem inför dörrbytet. Nacka Dörrar grovstädar men ni får finstäda själva.

Som ni kommer att se är det bara ett lås till dörren. De extralås som finns på de gamla dörrarna skulle inte fylla någon funktion när det gäller säkerheten för de nya dörrarna och med ett lås får vi fördelen att bara behöver bära runt på en nyckel i stället för två.

Dörrarna har vita karmar på både insidan och utsidan, till skillnad från nu när karmarna är bruna på utsidan. Vi har funderat på om vi ska måla karmarna på utsidan bruna så småningom i samband med att vi gör bättringsmålning i trapphuset. Men vi får se hur det ser ut när dörrarna är på plats.