Svårt ta bort klotter i kyla

Det klottras flitigt på vår fasad mot Hökens gata och det är inte alltid lätt att få bort det snabbt. Nu när temperaturen faller blir det ännu besvärligare.

Som ni säkert har märkt är vår fasadvägg mot Hökens gata populär bland klottrarna. Därför har vi ett avtal med en firma som utför klottersanering.

I samband med att vi tecknade avtalet belades fasaden med ett slags vax som gör att färgen inte tränger in i teglet. När klottret tas bort avlägsnas vaxet och färgen följer med. Ytan beläggs sedan med nytt vax. Saneringen orsakar en del oljud men det är ofrånkomligt och pågår trots allt under en begränsad tid.

Styrelsen måste mejla och lägga en order till saneringsföretaget varje gång vi vill ta bort klotter. Att klottret ibland finns kvar ett par dagar beror oftast på att vi inte är tillräckligt snabba med att lägga ordern. Det är lätt att glömma att mejla om man inte gör det direkt.

Den teknik som används fungerar inte när det är minusgrader. Därför kan det hända att vi får leva med mer klotter än vanligt under de kallaste vintermånaderna. Nu pekar till exempel progonserna mot att det nya året inleds med temperaturer under nollstrecket.